Helleborus orientalis hybrider

Orientalis er en af de allermest varierede planter og dens lige findes ikke – slet ikke på den tid af året, hvor den blomstrer, skønt der også er en del andre vidunderlige blomstringer i de tidlige forårsmåneder fra marts til maj. Den findes som enkelt-, dobbelt- , tredobbelt eller som præstekrave/ anemoneblomstrende i et væld af farver med eller uden prikker. Generelt blomstre orientalis hybrider første gang når de er 3 år gamle, men derefter skulle de gerne blomstre hvert år.

Den stammer fra Kaukasus samt den del af Tyrkiet og Grækenland, der støder op til og er derfor usædvanlig hårdfør. Den tåler det skiftende vejrlig, der findes i Norden og det er kun i usædvanligt kolde vintre, den med fordel kan vinterdækkes. Den trives i god fugtig og veldrænet, gerne lerholdig jord og tåler både sol, skygge og halvskygge. Løvet bevarer dog bedst sin smukke grønne farve i skygge til halvskygge. Planten har også en tendens til at blive lidt større i skyggesiden, men glæden ved/over den lidt mindre plante et solrigt sted bør også overvejes.

Hvis vinteren viser sig fra sin milde side, kan det være en fordel at klippe sidste års løv bort omkring februar eller kort før blomstringen.

OBS! En del af de nummererede er udsolgt for sæsonen-

Men der er stadig masser af de flotte blandede frøplanter til salg her på siden og i gartneriet :D

 

 

X

Din indkøbskurv er tom.